Στην «τσιμπίδα» της Οικονομικής Αστυνομίας καφετέριες στη Xαλκίδα

Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας και την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, πραγματοποιήθηκαν, το διήμερο Σάββατο 6 και Κυριακή 7 Ιουλίου 2024, έλεγχοι σε επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος, για τη διαπίστωση παραβάσεων της εργατικής – ασφαλιστικής και φορολογικής νομοθεσίας.

Οι έλεγχοι διενεργήθηκαν σε περιοχές της Χαλκίδας, της Αττικής και της Χαλκιδικής, όπου συνολικά βεβαιώθηκαν έξι (6) παραβάσεις.

Ειδικότερα στην πρωτεύουσα της Εύβοιας, αρχικά ο έλεγχος σε εστιατόριο-καφέ, έδειξε ότι απασχολούνταν εργαζόμενος εκτός ωραρίου εργασίας και έτερος εργαζόμενος να μην είναι καταχωρημένος στους πίνακες προσωπικού.

Επίσης σε άλλη καφετέρια, οι ελεγκτές εντόπισαν τρεις εργαζόμενους εκτός του δηλωθέντος ωραρίου εργασίας.

Στην Αττική, βεβαιώθηκε παράβαση σε εστιατόριο-καφέ, καθώς υπήρχε εργαζόμενος εκτός ωραρίου εργασίας και έτερος εργαζόμενος να μην είναι καταχωρημένος στους πίνακες προσωπικού.

Τέλος στην περιοχή της Χαλκιδικής:

  • σε καφέ-μπαρ, να απασχολείται εργαζόμενος εκτός του δηλωθέντος ωραρίου εργασίας,
  • σε καφέ – μπαρ, να απασχολείται εργαζόμενος εκτός του δηλωθέντος ωραρίου εργασίας,
  • σε καφέ – μπαρ, να απασχολείται εργαζόμενος εκτός του δηλωθέντος ωραρίου εργασίας, εργαζόμενη να μην είναι καταχωρημένη στους πίνακες προσωπικού, καθώς και η μη έκδοση -8- αποδείξεων.

Για όλες τις περιπτώσεις ενημερώνονται οι αρμόδιες υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ., Π.Ε.Κ.Α., Σ.ΕΠ.Ε.) για την επιβολή των ανάλογων διοικητικών κυρώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στη διαδικτυακή πύλη του Ελληνικού Κράτους (gov.gr) «Καταγγελία για οικονομικά εγκλήματα», για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

Σχετικά